Theaterfestival de Parade is weer aan zijn reis begonnen. In vier grote Nederlandse steden bouwt de Parade een geheel zelfvoorzienend dorp op. Wie wel eens naar de Parade is geweest, weet dat je in een soort fantasiewereld terechtkomt vol kleurrijke tenten, gezelligheid en intimiteit. Een genot voor kunst- en theaterliefhebbers. Ook als fotograaf kun je hier je lol op!

De Parade

Theaterfestival de Parade
Donderdag 21 juni is de Parade geopend in Rotterdam met haar eerste try-out. Van daaruit reist de Parade via Den Haag en Utrecht naar Amsterdam, waar de tour op 26 augustus op feestelijke wijze zal worden afgesloten. Het theaterfestival ontstond 22 jaar geleden om een podium te bieden aan acteurs, zangers en dansers die dingen wilden uitproberen. Ondertussen is de Parade uitgegroeid tot een jaarlijks terugkomend festijn waar blijheid, vrijheid en liefde de boventoon voeren.

Fotograferen op de Parade
En wat is er nou zo leuk om te fotograferen? Alles! De gehele sfeer, de mensen, de kermisachtige tenten. De Parade is de ideale gelegenheid om mooie plaatjes te schieten. Kijk goed om je heen, geniet van de sfeer en probeer die vast te leggen met je camera. Bedenk ook wat jou zo aanspreekt. Wat wil je overbrengen? Focus je bijvoorbeeld op genietende mensen, maar let ook goed op de lichtval en de compositie. Lichte bewolking is iets minder gezellig, maar het zachte licht leent zich wel goed voor het fotograferen van mensen midden op de dag. In tegenstelling tot een zonnige dag heb je minder last van harde schaduwen.

Nadert de avond?
Fotografeer eens tegen de zon in waardoor er een silhouet ontstaat. Of zorg dat je op de Parade bent rond zonsondergang. Dit warme licht zorgt voor de meest sfeervolle foto’s. Helemaal in combinatie met de vele lichtjes die je op de Parade vindt. Ook een uur na zonsondergang is er op een heldere dag nog genoeg kleur in de lucht voor een interessante foto. Naarmate de hoeveelheid licht afneemt, kun je het diafragma wijder maken en het ISO iets verhogen. Let wel op dat er geen ruis ontstaat en dat je foto’s scherp blijven. In dit geval kun je proberen tegen een muur te leunen of gebruik een statief voor echt scherpe foto’s.

Lees ook onze festivalfotografietips. Die komen op de Parade vast van pas!

Tournee Parade 2012
Rotterdam, Museumpark, 21 juni – 1 juli
Den Haag, Westbroekpark, 6 – 15 juli
Utrecht, Moreelsepark, 20 juli – 5 augustus
Amsterdam, Martin Luther Kingpark, 10 – 26 augustus

Op de website van de Parade vind je meer informatie.

Dit blogartikel waarderen


Plaats jouw waardering
* Verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>