De vakantie is vaak een mooie gelegenheid om een dagje weg te gaan; met het hele gezin naar een pretpark, lekker shoppen, een mooie wandeling maken door de (herfstige) bossen of een dagje museum. Natuurlijk maak je op zo’n dag foto’s. Hoe zorg je ervoor dat deze mooi in je CEWE FOTOBOEK gaan passen?

shutterstock_329478554

1. Denk in pagina’s
Houd bij het maken van de foto’s in je achterhoofd dat je er een CEWE FOTOBOEK mee wilt maken. Wissel af tussen foto’s van personen en objecten, maak overzichtsfoto’s en close-ups en probeer leuke details op de foto te zetten.

2. Maak sets van foto’s
Het kan erg leuk zijn om een serie foto’s te maken, zodat je een aantal foto’s op een pagina kunt plaatsen die echt bij elkaar horen. Ga je een kop koffie drinken, maak dan bijvoorbeeld een foto van de voorkant van het restaurant, een serie van ‘voor-tijdens-na’ het koffie-drinken en neem ook een foto van bovenaf (zoals op de foto hieronder). Dan wordt juist een pagina over iets ‘gewoons’ Β als koffie drinken, toch best bijzonder!

shutterstock_327474665

3. Geef je camera weg
Niet echt natuurlijk πŸ˜‰ maar hoe leuk je het ook vindt om foto’s te maken, het is toch ook leuk als je zelf op de foto’s staat. Je was er immers ook bij die dag! Vraag gezinsleden om ook af en toe wat foto’s te maken (je mag best wat subtiele instructies geven).
En hoewel selfies en zelfontspanners ook goed werken, soms is het toch een beter idee om iemand anders te vragen om een foto te maken. De meeste voorbijgangers doen dat graag. Dan weet je zeker dat iedereen op de foto staat, en dat je camerascherm niet gevuld is met een klein stukje van iedereen πŸ˜‰

4. Kijk naar geschikte achtergrondfoto’s
Het is leuk om eigen foto’s als achtergrond in je CEWE FOTOBOEK te gebruiken. Kijk tijdens je dagje uit goed om je heen naar geschikte beelden. Dit hoeven geen foto’s te zijn waar heel veel op gebeurt, je ziet ze ten slotte toch maar deels. Ben je een dag naar een pretpark of speeltuin, dan kan een detail van een attractie of speeltoestel erg mooi als achtergrond dienen.

En, ook heel belangrijk: het is leuk om veel foto’s te maken voor later, maar vergeet ook niet van de dag zelf te genieten! πŸ™‚

shutterstock_229397149