Er worden iedere dag onvoorstelbaar veel prachtige foto’s gemaakt. De meeste ervan krijg je nooit te zien, maar gelukkig is er Instagram; de plek waar iedere dag ongeveer 70 miljoen foto’s geplaatst worden. Ja, dat zijn er veel 😉 Het bekijken van mooie foto’s geeft veel inspiratie voor jezelf als fotograaf. Daarom hieronder onze favorieten van Instagram.

Schermafbeelding 2016-02-04 om 16.47.42

sesolo_tu: deze Spaanse fotograaf maakt zwart-witfoto’s die een beetje mysterieus en sprookjesachtig aandoen (zie foto hierboven).
gkstories: het account van Green Kitchen Stories, een Deens-Zweeds koppel dat foodfoto’s plaatst waar het water je van in de mond loopt.
– calsnape: deze Canadese freelance fotograaf maakt prachtige landschapsfoto’s.
brahmino: kleurrijke, bijzondere foto’s van (mensen in) de natuur. Vaak met een vrolijke twist (zoals hieronder).

Schermafbeelding 2016-02-04 om 17.29.13
opa-firman: de zwart-witte foto’s van deze Indonesiër zijn een beetje dromerig. Centraal staan waterlandschappen.
janske: droom weg bij de mysterieuze foto’s van Janske. De foto’s zijn veelal simpel en weids en spreken erg tot de verbeelding.
julie_meric: deze fotografe uit Parijs maakt haar zwart-witfoto’s enkel met haar iPhone…
– wildgeography: dieren blijven een aantrekkelijke bron voor prachtige foto’s. Op dit account zie je de mooiste foto’s van wilde dieren voorbij komen.
macenzo: deze Nederlandse Instagrammer houdt van grafisch design en architectuur, en dat zie je terug in zijn foto’s!

Schermafbeelding 2016-02-04 om 17.58.01

555design: deze Zweedse fotograaf plaatst iedere dag een portretfoto; van familie en bekenden, maar ook van mensen die hij tegenkomt.
– demetria.provotas: deze Amerikaanse woont met haar jonge gezin in een houten huisje op een eiland, waar ze taarten bakt. Je kunt heerlijk wegdromen bij haar knusse foto’s.
lucy_and_lentils: ‘een van de vele’ prachtige food-accounts, boordevol kleurrijke foto’s van gerechten die je zo op wilt eten!
– awesome.pix: op dit verzamelaccount zie je de meest wonderbaarlijke foto’s voorbijkomen uit de categorieën natuur, reizen en dieren.

Laat je inspireren!
Schermafbeelding 2016-02-04 om 17.46.38