Ieder seizoen heeft zo zijn charme. Toch is de lente voor veel fotografen een van de mooiste seizoenen om plaatjes te schieten. Vrolijke gezichten, mooi – maar niet al te fel weer en een natuur die tot leven komt. CEWE Fotoservice geeft je drie tips voor een fotowaardig dagje uit in de lente. En het leuke is: deze uitjes kosten je (bijna) niets.

Ga toch fietsen!
Wat is er fijner dan het stalen ros van stal te kunnen halen en met het hele gezin lekker te gaan fietsen in de natuur. Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een absolute aanrader voor iedereen die van fotograferen en fietsen houdt. In dit prachtige natuurgebied is namelijk ook het Kroller Muller museum te vinden. Hier kun je het fietsen in de prachtige Veluwe combineren met een bezoek aan een van de grootste beeldentuinen van Europa. Als fotograaf kun je je lol wel op: foto’s schieten van de natuur die tot leven komt én van de prachtige beelden die dit museum rijk is. Zorg ervoor dat je, als je een kunstwerk fotografeert, goed nadenkt over de achtergrond. Een beeld kan prachtig zijn, maar als je niet goed nadenkt over de achtergrond van het kunstwerk, kan het maar zo zijn dat het beeld niet mooi uitkomt over de foto. Kies voor een contrasterende kleur of een onopvallende kleur. Het leuke van kunst is: vaak maakt het niet uit of je een kwart- of halve slag draait en het beeld vanuit een ander perspectief fotografeert. Wil je het kunstwerk extra benadrukken, kies dan voor een ‘vage’ achtergrond. Dat doe je door het diafragma (f) te verkleinen en te kiezen voor een korte sluitertijd (t).

Druk na je fietstocht een van je foto’s af op canvas en haal zo de kunst van het Kroller Muller in eigen huis!

9436

Naar de kinderboerderij
Wat is er leuker dan met je kinderen naar de kinderboerderij te gaan in de lente. De pasgeboren geitjes en lammetjes bekijken en pluizige eendjes voeren zijn een garantie voor succes bij zowel kleine als grotere kinderen. En als de kinderen lekker rondhollen, kun jij je camera tevoorschijn toveren om al dat schattigs vast te leggen op de gevoelige plaat. Tip: fotografeer met tegenlicht, dan krijgen de dieren een mooie ‘gloed’ op hun vacht. De mooiste foto’s creëer je bovendien door zo min mogelijk afleidende details op de foto te zetten. Neem rustig de tijd om het dier te bestuderen en schiet op het juiste moment een close-up foto. En heeft je zoon of dochter een favoriet dier en wil je hem of haar verrassen? Dan is een fotocadeau, zoals een kussen of een broodtrommel met jouw foto van dat lieve veulentje erop ongetwijfeld een groot succes.

11643

Waterpret
Een dagje naar het strand is in ieder seizoen leuk. Met een beetje geluk kun je in het voorjaar ook al (met je voetjes) het water in. Ook een bezoek aan een groot meer of een plas in de buurt staat garant voor uren speelplezier. Ga lekker picknicken, neem wat speelgoed mee en je hebt uren (water)pret met elkaar, zonder veel geld kwijt te zijn. Bovendien kun jij lekker met je camera aan de slag. Ga je naar een plas, meer of kanaal, dan zijn de reflecties in het water erg leuk om te fotograferen. Je bent daarbij natuurlijk wel wat afhankelijk van de wind: bij veel wind gaat het water al gauw rimpelen en wordt het lastiger om een mooie reflectie vast te leggen. Ook belangrijk is je positie. Door één stap te verzetten, kun je al een heel andere foto krijgen. En door achteraf de foto te bewerken, kun je het contrast van de reflectie nog wat groter maken.

Naast een reflectie kun je natuurlijk ook de waterpret van je kinderen vastleggen. Daarbij kun je kiezen voor een snelle sluitertijd, waarmee je de waterspetters goed weergeeft. Wil je liever de vloeiende beweging van het water laten zien, dan kun je beter kiezen voor een langzame sluitertijd.

CEWE Fotoservice wenst je een prachtige lente en veel fotografieplezier toe!